Standard Svensk standard · SS-EN ISO 16140-3:2021/A1:2025

Mikrobiologi i livsmedelskedjan – Metodvalidering – Del 3: Protokoll för verifiering av referensmetoder och validerade alternativa metoder i ett enda laboratorium – Tillägg 1: Protokoll för verifiering av validerade identifieringsmetoder för mikroorganismer (ISO 16140-3:2021/Amd 1:2025, IDT)

Status: Gällande

Köp denna standard

Standard Svensk standard · SS-EN ISO 16140-3:2021/A1:2025

Mikrobiologi i livsmedelskedjan – Metodvalidering – Del 3: Protokoll för verifiering av referensmetoder och validerade alternativa metoder i ett enda laboratorium – Tillägg 1: Protokoll för verifiering av validerade identifieringsmetoder för mikroorganismer (ISO 16140-3:2021/Amd 1:2025, IDT)
Prenumerera på standarden - Läs mer Dölj
Pris: 920 SEK
standard ikon pdf

PDF

Pris: 920 SEK
standard ikon

Papper

Pris: 1 472 SEK
standard ikon pdf + standard ikon

PDF + papper

Fler alternativ Färre alternativ
Provläs denna standard
Omfattning
This document specifies the protocol for the verification of reference methods and validated alternative methods for implementation in the user laboratory. This document is applicable to the verification of methods used for the analysis (detection and/or quantification), confirmation and typing of microorganisms in: — products intended for human consumption; — products intended for animal feeding; — environmental samples in the area of food and feed production, handling; — samples from the primary production stage. This document is, in particular, applicable to bacteria and fungi. Some clauses can be applicable to other (micro)organisms or their metabolites, to be determined on a case-by-case basis. The technical protocols for the verification of validated qualitative methods and validated quantitative methods are described in Clauses 5 and 6. The technical protocol for the verification of validated alternative confirmation and typing methods is described in Clause 7. The protocols for the verification of non-validated reference methods are described in Annex F.

Ämnesområden

Livsmedelsmikrobiologi (07.100.30)


Köp denna standard

Standard Svensk standard · SS-EN ISO 16140-3:2021/A1:2025

Mikrobiologi i livsmedelskedjan – Metodvalidering – Del 3: Protokoll för verifiering av referensmetoder och validerade alternativa metoder i ett enda laboratorium – Tillägg 1: Protokoll för verifiering av validerade identifieringsmetoder för mikroorganismer (ISO 16140-3:2021/Amd 1:2025, IDT)
Prenumerera på standarden - Läs mer Dölj
Pris: 920 SEK
standard ikon pdf

PDF

Pris: 920 SEK
standard ikon

Papper

Pris: 1 472 SEK
standard ikon pdf + standard ikon

PDF + papper

Fler alternativ Färre alternativ

Produktinformation

Språk: Engelska

Framtagen av: Livsmedelsanalyser, SIS/TK 435/AG 05

Internationell titel: Microbiology of the food chain — Method validation — Part 3: Protocol for the verification of reference methods and validated alternative methods in a single laboratory — Amendment 1: Protocol for verification of validated identification methods of microorganisms (ISO 16140-3:2021/Amd 1:2025, IDT)

Artikelnummer: STD-82098129

Utgåva: 1

Fastställd: 2025-08-27

Antal sidor: 23

Tillägg till: SS-EN ISO 16140-3:2021